Hämeenlinnalainen Vanajaveden opiston kamarikuoro VOKaali aloitti toimintansa syksyllä 2003. Se perustettiin tarjoamaan korkeatasoista kuoro-opetusta kokeneille laulajille sekä toimimaan Vanajaveden opiston edustuskuorona eri tilaisuuksissa. Kuoron taiteellisena johtajana toimi pitkän linjan ammattilainen Leena Aarnipuu-Lampela. Leenan jäätyä eläkkeelle "viestikapula" siirtyi Johanna Laukkaselle. Laulajia VOKaalissa on noin 20 ja he tulevat ympäri maakuntaa. Kuorolaisia yhdistää pitkä laulu- ja kuorotausta sekä halu edelleen kehittyä laulajina ja oppia uutta.

VOKaalin toiminta pitää sisällään harjoituksia, leirejä, omia ja yhteiskonsertteja sekä pienempiä keikkoja, kilpailuja, ulkomaanmatkoja ja levytyksiä. VOKaalissa toimiminen edellyttää jonkin verran omatoimista työskentelyä, sillä tavoitteet ovat korkealla. Harjoituksissa ei kuitenkaan työskennellä otsa rypyssä, vaan eteenpäin vievänä voimana on laulamisen ilo ja rempseä yhdessä viihtyminen.

Viime vuosina VOKaali on tehnyt myös suuria kuoroteoksia, mm. Purcellin barokkioopperan Dido ja Aeneas, J. S. Bachin Jouluoratorion sekä John Stainerin passion The Crucifixionin. Kuoron tilaustyönä valmistui myös passion suomenkielinen versio, Ristiinnaulitseminen.

Kamarikuoroyhdistys Vokaali ry
Y-tunnus: 2272019-9
Puheenjohtaja:

044 3420765
Lasimestarintie 5
14500 Iittala
Taiteellinen johtaja:
Johanna Laukkanen
044-3476272
 
Webmaster: