Kaudella 2007-2008 kuoro oli mukana Henry Purcellin oopperassa Dido ja Aeneas, joka toteutettiin yhteistyössä barokkimusiikkiin erikoistuneen Sitzprobe-soitinyhtyeen ja tanssijaryhmän kanssa Vanajaveden opiston 80-vuotisjuhlien huipentumaksi Verkatehtaan Vanaja-salissa (ks. lehtiartikkeli). Kaudella 2008-2009 kuoro valmisteli ohjelmistoonsa John Stainerin urkusäestyksellistä passiota The Crucifixion, jonka solisteina toimivat tenori Mikael Pennanen-Dahlbäck ja basso Jorma Elorinne.

VOKaalin perusohjelmisto koostuu pääasiassa suomalaisesta ja pohjosmaisesta kuoromusiikista. Kansallisromanttiset klassikot, mm. Sibelius, Kuula, Grieg ja Lange-Müller, ovat saaneet rinnalleen uuden polven kuorosäveltäjiä, kuten Makaroff, Linkola, Mäntyjärvi ja Lindberg.

Joulunajan musiikki muodostaa kuoron ohjelmistossa oman kokonaisuutensa, jota rikastutetaan soolojen, pienryhmien ja instrumenttien avulla. Jouluohjelmisto koostuu tutuista ja vähän harvemminkin kuulluista joululauluista sekä keskiaikaisesta kirkollisesta musiikista. VOKaali järjestää perinteisen joulukonserttinsa talven pimeimpänä hetkenä, joulukuun 22. päivän iltana, Hattulan keskiaikaisessa Pyhän Ristin kirkossa. Se on talvella lämmittämätön ja hämärä, mutta sitäkin tunnelmallisempi paikka laulaa ja rauhoittua joulun viettoon. Kamarikuoro Vokaali on koonnut koskettavimmat joululaulunsa levylle nimeltä "Ken kuullut on laulua".